Στόχος μου είναι να δημιουργήσω όμορφα πορτρέτα σε ένα άνετο και χαλαρό περιβάλλον, ώστε η φωτογράφηση σου να είναι διασκεδαστική και απολαυστική! Για τον λόγο αυτό προτιμώ να γίνεται η φωτογράφιση εγκυμοσύνης στο σπίτι σου ή και σε ένα κοντινό πάρκο, όπου αισθάνεσαι οικεία και άνετα, γιατί πιστεύω ότι εκεί είναι πιο εύκολο να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να βγάλουμε τις καλύτερες φωτογραφίες.

Η φωτογραφία σου είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό πορτρέτο, είναι ένα όμορφο έργο τέχνης, που σου δείχνει την ομορφιά σου και θα σου θυμίζει για πάντα αυτούς τους μοναδικούς 9 μήνες.

Η φωτογράφηση θα γίνει με φυσικό φωτισμό στο σπίτι σου ή σε εξωτερικό χώρο. Ο χρόνος της φωτογράφησης είναι περίπου2 ώρες. Αν χρειαστεί θα παρατείνουμε τον χρόνο φωτογράφησης για όσο χρειαστεί, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τις λήψεις που θέλουμε.

Ξεκινώντας, θα εξετάσω τους διαθέσιμους χώρους στο σπίτι σου για να βρω το καλύτερο φως και τα σημεία που έχουν ενδιαφέρον φωτογραφικά. Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό. Σε μερικά υπάρχουν πολλά σημεία και γωνιές που το φως είναι καλό και φωτογραφίζονται καλά, ενώ άλλα έχουν μόνο ένα ή δύο τέτοια σημεία.
Επίσης, πριν ξεκινήσουμε, θα συζητήσω μαζί σου τα σημεία αυτά, αλλά θα δούμε μαζί και τις ενδυματολογικές επιλογές που έχουμε.

Ιδανική στιγμή για την φωτογράφηση
Η καλύτερη περίοδος για να προγραμματίσεις την καλλιτεχνική φωτογράφηση εγκυμοσύνης σου είναι περίπου 2 μήνες πριν την γέννα. Η κοιλιά είναι συνήθως στο ιδανικό μέγεθος την περίοδο αυτή για να αποτυπωθεί φωτογραφικά. Και πιο πριν όμως ή και αργότερα, εφόσον νοιώθεις καλά και έτοιμη, μπορεί να γίνει φωτογράφηση.

Ενδυμασία  – ντύσιμο
Όταν ετοιμάζεσαι και οργανώνεις την φωτογράφηση της εγκυμοσύνης σου, η ενδυμασία και τα ρούχα σου είναι μία από τις πιο σημαντικές επιλογές  και για αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούν και να αποφασιστούν με ιδιαίτερη προσοχή. Οι ενδυματολογικές επιλογές σας θα είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για την τελική έκβαση των φωτογραφιών σου.

Τα ρούχα που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχουν ουδέτερα χρώματα, να μην ακολουθούν μία παροδική μόδα και να είναι διαχρονικά. Θα πρέπει να αποφύγεις τα λογότυπα και δυνατά φωτεινά χρώματα, γιατί αυτά δεν φωτογραφίζονται καλά και αποσπούν την προσοχή από το θέμα. Εάν πρόκειται να λάβουν μέρος στην φωτογράφηση και άλλα μέλη της οικογενείας σου (άντρας ή παιδιά), τα χρώματα των ρούχων και το στυλ τους θα πρέπει να ταιριάζουν για να μην τραβούν την προσοχή μακριά από το θέμα μας. Το κεντρικό θέμα των φωτογραφιών θα πρέπει να είναι τα άτομα που φωτογραφίζονται και όχι τα ρούχα τους.

Γυμνό κατ’ επιλογή
Το πόσο γυμνό σώμα θα αποκαλύψεις στις φωτογραφίες σου εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα,  από το πόσο άνετα νοιώθεις και τι είδους φωτογραφίες θα ήθελες να έχεις στο τέλος της διαδικασίας.

Θα υπάρχει φυσικά μεγάλη διακριτικότητα κατά την διάρκεια της φωτογράφησης, ειδικότερα κατά τις αλλαγές των ρούχων και την προετοιμασία για κάθε λήψη. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του συντρόφου σου ή κάποιας φίλης για υποστήριξη θα σε βοηθήσει σημαντικά.

Πώς θα δεις τις φωτογραφίες σου και πώς θα παραγγείλεις
Δείγματα των φωτογραφιών σου θα είναι έτοιμα περίπου 3 εβδομάδες μετά την φωτογράφηση σας. Θα λάβεις τα δείγματα των φωτογραφιών σε χαμηλή ανάλυση σε μία προσωπική Online gallery.  Υπολόγισε περίπου 40-80 φωτογραφίες.

Στα δείγματα αυτά θα περιλαμβάνονται κυρίως έγχρωμες φωτογραφίες, αλλά θα υπάρχουν επίσης κάποιες ασπρόμαυρες, καθώς και κάποιες καλλιτεχνικές και ιδιαίτερες φωτογραφίες, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε ποιες θέλετε να τυπωθούν.

Τρόπος πληρωμής – Άδεια χρήσης φωτογραφιών
Εφόσον θέλεις να κλείσεις μία ημερομηνία για φωτογράφηση εγκυμοσύνης, θα πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί μου για να επιβεβαιώσω διαθεσιμότητα και να καταθέσεις μία προκαταβολή ίση με το 50% της αξίας της φωτογράφησης σε τραπεζικό λογαριασμό, για την κράτηση της ημερομηνίας και ώρας. Το υπόλοιπο 50% θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση της φωτογράφησης.

Εφόσον έχεις επιλέξει φωτογράφηση με παραχώρηση άδειας χρήσης των φωτογραφιών στον φωτογράφο (για προβολή του στο Internet  και για διαφημιστική προβολή), τότε θα λάβεις ένα σχετικό έντυπο με e-mail για να το διαβάσεις, να το υπογράψεις και να το παραδώσεις την ημέρα της φωτογράφησης.

Πώς να προετοιμαστείς για μία επιτυχή καλλιτεχνική φωτογράφηση εγκυμοσύνης
• Προγραμμάτισε την φωτογράφηση για μία μέρα και ώρα που εσύ, αλλά και  ο άντρας σου και τα παιδιά σου (εάν πρόκειται να πάρουν μέρος στην φωτογράφηση) θα είναι χαλαροί και ξεκούραστοι. Προσπάθησε να μην έχεις άλλες σημαντικές υποχρεώσεις πριν ή μετά την φωτογράφηση.

• Τουλάχιστον 2 ώρες πριν την φωτογράφηση, παρακαλώ να αφαιρέσεις οποιοδήποτε ρούχο που να έχει λάστιχο, όπως στενές μπλούζες, παντελόνια, εσώρουχα ή στηθόδεσμους για μην έχεις σημάδια στο δέρμα σου.

• Φάε κάτι ελαφρύ πριν την φωτογράφηση.

• Το μακιγιάζ σου καλό θα ήταν να είναι πολύ ελαφρύ και φυσικό. Πολύ eyeliner ή έντονη σκιά ματιού μπορεί να φαίνεται πολύ σκοτεινή στην φωτογραφία.

• Κάποια επιλεγμένα κοσμήματα μπορεί να συνεισφέρουν θετικά, ενώ πάρα πολλά κοσμήματα μπορεί να βαραίνουν την εικόνα και να αποπροσανατολίζουν.

• Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να είσαι άνετη και φυσική με αυτά, είτε τα έχεις φτιάξει μόνη σου, είτε έχεις πάει σε κομμωτήριο.

• Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν πανέμορφες καμπύλες και αυτό ακριβώς θέλουμε να αποτυπώσουμε. Ενδυματολογικά μία καλή επιλογή είναι ένα τζιν παντελόνι και εναλλακτικά ή συμπληρωματικά κάποια μακριά φούστα που να κουμπώνει κάτω από την κοιλιά.

Κόστη
Για να δεις τα κόστη για την φωτογραφήση εγκυμοσύνης κάνε κλικ εδώ.

 

Φωτογραφήσεις
Για να δεις φωτογραφήσεις εγκυμοσύνης κάνε κλικ εδώ.